Historie

Ideen til at starte mit eget harmonika museum kom efter mange dejlige og inspirerende besøg hos Harmonikamuseet i Brovst.

Interessen for harmonikaen kom naturligt. Jeg startede med at spille harmonika som 11-årig i 1991, og har siden haft mange harmonikaer - dog altid mindst én Excelsior. Interessen for harmonikamusikken og instrumentet har jeg efter adskillige musikere og spillemænd i familien - både på min mors og fars side.

Interessen har med tiden bredt sig, og man kan vel sige at hele mit liv er med harmonikaen i centrum. Udover det spiller jeg selv harmonika (i det omfang mit helbred tillader mig det), . Jeg spiller selv på alle harmonikatræffene på Fyn, og flere andre steder rundt om i landet. Og endelig har jeg så kastet mig over mit brændende ønske om at lave et harmonikamuseum her på Fyn.  

Det er min hensigt at lave et levende museum, hvor harmonika spillere og andre interesserede kan mødes til lyden af harmonikaens dejlige toner, og glædes over de mange gamle bevaringsværdige harmonikaer, som hører en svunden tid til.

Siden jeg modtog den første harmonika 10.10.2004 har jeg modtaget ca. 600 harmonikaer - og flere kommer hele tiden til.

Reparation og istandsættelse af de modtagne harmonikaer står jeg selv for.

Har du noget du ønsker at bidrage med?

Så kontakt mig endelig, og lad os få en snak om hvordan jeg kan bevare din (måske defekte) harmonika, så også vores efterkommere en dag kan glædes over at se den udstillet.

 

.

Harmonikamuseet-Fyn


 


Vis stort kort